Groen voor gezondheid en welzijn

Individuele senioren wandelcoaching voor 65 plussers:

Onder ouderen vormen eenzaamheid en gebrek aan beweging risico’s voor zowel de gezondheid als het algehele welbevinden. Van de 65- tot 85-jarigen voelt bijna 50% zich eenzaam. Eén op de vier ouderen voldoet niet aan de beweegnorm en veel ouderen komen bijna niet buiten.

  

Wat doet een senioren wandelcoach eigenlijk? 

Met Retraite senioren wandelcoaching combineren we coaching, bewegen en oefeningen in de natuur. We bespreken thema’s die vaak aan de orde komen bij het ouder worden.

 

 

 

Wat zijn voordelen van het raadplegen van een senioren wandelcoach? 

Uit verschillende onderzoeken blijkt juist dat genieten van de natuur, bewegen in de natuur en de sociale ontmoetingen die plaatsvinden tijdens natuurbeleving een positief effect hebben op de gezondheid en het welzijn van ouderen. Daarbij komt dat ouderen door hun voedingspatroon veelal te weinig vitamine D binnenkrijgen. Deze vitamine is maar in beperkte mate beschikbaar maar wordt onder meer geleverd door het zonlicht. Een wandeling draagt dus bij aan de opbouw van het vitamine D gehalte. 

Veel opzienbarender is een onderzoek waaruit bleek dat een wandeling helpt bij het tegengaan van geheugenverlies. Volgens dit onderzoek heeft twee maal een uur in de week wandelen duidelijke effecten op de geheugencapaciteit.  

Voor wie?
Voor Senioren die graag nog naar buiten gaan en willen sparren met iemand die hun levensvragen begrijpt.

 

Thema`s die kunnen spelen zijn: 

Verlies van autonomie, verlies en rouw, vitaliteit, bewegen en voeding, omgaan met een chronische ziekte, omgaan met lichamelijke veranderingen, zingeving en van betekenis zijn, eenzaamheid en stress 

Hoe?
Ik voer gesprekken op basis van gelijkwaardigheid en ik maak gebruik van passende coachmethodieken. Daarnaast doen we lichaamsgerichte mindfulness- en ademhalingsoefeningen om de juiste balans te vinden tussen gevoel, verstand en lichaam.   

Waar?

De natuur dient als mijn kantoor. In het park, of een natuurgebied bij u in de buurt. De afstand die we afleggen is niet van belang. Ook als u in een rolstoel zit is dat geen probleem. Ik bied een luisterend oor, er is aandacht voor wat u echt wilt. 

 

Tarief:

Een losse coachsessie voor particulieren kost €75,00 (incl. btw) en duurt gemiddeld 1 uur à 1.5 uur

(bij locaties buiten Amsterdam of Amstelveen wordt in overleg reiskosten berekend)

 

 

 

Wilt u meer weten over de wat een senioren-wandelcoach voor u kan betekenen neem dan vrijblijvend contact met me op via e-mail of telefonisch. 

info@retraitewandelcoaching.nl

06-24290729